Spirets ﾿verste del udskiftes med nyt trᄒ

Nils Vest, først uddannet civilingeniør (M) og siden på Den Danske Filmskoles instruktørlinie, har lavet film siden 1968, med mere end 60 dokumentar- og kortfilm bag sig. Mange af filmene har været til Statens Filmcentrals udlejning (i dag Filminstituttets distribution), og mange har været vist i TV og kan lånes på landets folkebiblioteker eller Amtscentraler.

Siden 1991 er produktionerne sket i eget filmselskab, NILS VEST FILM, og samtidigt er andre filminstruktører begyndt at lave film i dette regi. Blandt andre Malene Ravn med 'DOBBELT LYKKE', Mette Knudsen med 'GREVINDENS DØTRE' og 'AFRIKA I AALBORG' og Laila Hansen der i 2002 færdiggjorde 'INUK WOMAN CITY BLUES'.

Hvor de fleste film er startet op på eget initiativ, er også enkelte startet som bestillingsopgaver, bl. a. 'BALLADE I BYRÅDET', for en række pædagogforbund, 'FEJEMANDEN OG FRIHEDEN', på initiativ af Landbrugsrådet og 'LEVE MANGFOLDIGHEDEN', lavet for UVCB, UdviklingsCenter for Beskæftigelse på Særlige Vilkår.

NILS VEST FILM har gennem årene opbygget en stor kontaktflade i filmbranchen og er altid parat til at drøfte nye projekter og give gode råd om finansiering og produktion.

'En D﾿dstjald' / Lagermans lakridkonfektmand-fasen
   NILS VEST