"Vidunderligt, at kunsten endnu engang holder med de små i samfundet og beviser, at der både er plads til og brug for os alle.”

ITVA FESTIVAL 2000, ved overrækkelsen af prisen SILVER REEL til LEVE MANGFOLDIGHEDEN

 

UDDRAG FRA ANMELDELSERNE:

"En smuk og stærk film om arbejde og identitet, til både det brede TV-publikum og ved særforevisninger. Den filmiske historie fænger. Og så kan den være en øjenåbner for personalet i kommunerne, i arbejdsformidlingen og fagforeningen. Det er en film om holdninger."

Tine Bryld / Aktuelt

 

"En interessant film, som bør vises på en hvilken som helst arbejdsplads, idet alle arbejdspladser har mulighed for at nedbryde skellene og ansætte handicappede. - Komponisten Anders Koppel har komponeret meget fin musik til filmen."

Lone M. Pedersen / Socialpædagogen

 

"Filminstruktøren Nils Vest har begået en lavmælt, men indtrængende film, der går i kødet på levende mennesker, så vi alle kan være med. En stærk menneskelig historie. En værdig minderune for den mand, som skabte Egmont Højskolen i Hou ved Odder."

Lars Normann / HK Replik

 

"En vedkommende, varm, intens film, der rammer i hjertet. Den kan inspirere de unge, der snart skal ud og forme fremtidens arbejdsmarked."

Brian Gronemann / DTL-Nyt (Dansk Teknisk Lærerforbund)

 

“Filmen kan varmt anbefales til de større elever og kursister samt til lærere på alle niveauer. Filmen sætter normalitetsbegrebet til debat og understreger, at alle har mulighed for at udfylde en plads i samfundet. Med Oluf Lauths ord: Det er kun på baggrund af et fællesskab, at den enkelte får eksistens.

Lis Pøhler / Læsepædagogen

 

“Lauths historie er interessant. Nogle af pointerne brænder sig igennem: ”Den intense måde, han var på, den fik mig og fik alle i løbet af ganske få minutter til at glemme kørestolen. Og siden erindrer jeg ham egentlig ikke med kørestol."

Lars Movin / Information

 

"Nils Vest har gjort det igen. Bragende klapsalver for en varm, vidunderlig film, man kan lære utroligt meget af."

Eva Esmann / Christianshavneren

 

“En interessant og vedkommende film om både handicappede, arbejdsmarkedet og ikke mindst Oluf Lauth og Egmont Højskolen. Derudover virker den yderst professionel i hele sin opbygning både på indholdssiden og på den tekniske side.”

Ellen Skall Sørensen / Bibliotekscentralen (lektørudtalelse)