item6
En film af
ANMELDELSER OG VURDERINGER:

- Visuelt er denne stofmættede og informative film udsøgt, og man nyder den som en kyndig, kærlig og attraktiv skildring af ædel arkitektur. ***** / Ebbe Iversen, Berl. Tid. 12.8.05

- En gedigen og underholdende film. En betagende visuel oplevelse. / Lars Movin, Information 12.8.05

- Godt researchet dokumentarisme, gode billeder. **** / Gregers Dirckink-Holmfeld, EkstraBladet 12.8.05

- En fin oplevelse. / Annette Hartung, Ingeniøren 12.8.05

- Vel-oplagt, vel-lavet, vel-researchet og herligt underholdende og klog. / Tue Steen Müller, European Documentary Network, 12.8.05

- Interessant at se Eigtved sat i sammenhæng. Hans særlige talenter toner frem. En slags gravmæle, til erstatning for det, der blev skudt i smadder for 200 år siden. **** / Kim Skotte, Politiken 14.8.05

- Uafbrudt fascinerende. En visuel nydelse, fordi harmonien i Eigtveds kunst spejler sig i filmens billedsætning. Kan ses af alle, der måtte interessere sig for arkitekturhistorie - og filmkunst! ***** / Johs. H. Christensen, Jyll.Posten 27.8.05 HELE ANMELDELSEN

- Som Nils Vest tidligere har vist med bl.a. filmene om ”Himmelstigen” og ”Vor Frue Kirke” besidder han en originalitet og grundighed i sin research. Filmens entusiasme er smittende og det er svært ikke at lade sig rive med. Instruktøren har en fin evne til at fortælle en vedkommende historie på flere planer. Det giver hans film en mangfoldighed og dynamik, der ofte er krydret med underfundighed, vid og lune - og som aldrig fortaber sig eller mister nærvær. / Bente Brøchner, Querschnitt, aug-sept. 05 og AFART #12, sept. 05

- God formidling er altid en åbenbaring. Og god formidling er hvad Nils Vest præsenterer til overmål. Filmen er en fascinerende lystvandring. Hvis vi kunne få tilsvarende initiativer for billedkunstens verden, ville det være en lykke. / Tom Jørgensen, Kunstavisen, aug-sept 05 HELE ANMELDELSEN

- Vældigt, vældigt flot. Filmen lever ved en ekstremt overskudsagtig jongleren med de fremmeste kapaciteter på Eigtved og perioden, og især af de fabelagtige billeder af hans meget fine og sarte og musikalske arkitektur, og af den flotte sammenstilling af hans inspirationskilder i Tyskland og Polen og det han selv leverede her i Danmark. Jeg er f.eks. meget taknemmelig for - omsider - at se, hvordan Niels Eigtveds egen Marmorkirke ville have set ud på samme adresse - et billede, man sent vil glemme. Tak for en dejlig filmoplevelse - den må have været skøn at lave..! / Adrian Hughes, DR Kultur, 1.9.05

- Filmen varer 59 minutter, men den fylder langt, langt mere. Den er fortalt så spændende, at man må have hvert ord med. Billedsiden er enkel, smuk og omhyggelig i sin fortælling. Og hvor er det spændende på denne måde at få historien om københavnske bygninger ind under huden, næsten at kunne fornemme datidens levede liv og dets tankegange. Tak til Nils Vest for denne store oplevelse og den indsigt, jeg synes, jeg med denne film har fået! / Jane Lytthans, Christianshavneren, sept. 05

- En informativ og i bedste 1700-talsånd oplyst panorering over Eigtveds liv og gerning. Fremlægger i en varm og venlig tone sine vidnesbyrd om Eigtveds geni. / Henrik Wivel, Weekendavisen, 2-9 sept. 05

- En fin, fortællende formidling af arkitekturens værdier. Filmen er en levende historisk rejse i 1700-tallets Europa, og jeg føler nu næsten jeg har været der. Anbefales varmt til arkitektskolerne og til alle, der er interesserede i arkitekturhistorie. / Pelle Brydegaard Sørensen, Arkitekten # 12, sept. 05 HELE ANMELDELSEN

- Hermed en begejstret hyldest for filmen. For det første, sikke et flow. Det er sgu ikke nemt at gøre stills og malerier til levende billeder, men det lykkedes fuldstændigt. Og sikke en fotograf! Man var bare MED lige fra første billede. Og sikke en research - manner! Vi nød hvert et sekund. / Henning Prins, Kritisk Portal, 7.9.05

- Vellykket film. Rig på billeder fra fortid og nutid. Beundringsværdigt at filmen kan tegne et så levende billede af Nicolai Eigtved. / Erik Heimann Olsen, BY og LAND, sept 05

– En meget seværdig dokumentarfilm. Elementært spændende, indeholder mange interessante informationer om Eigtved og hans liv. / Martin K. I. Christiensen, Byggeriet, sept 2005

- Funklende flot Danmarkshistorie. Dokumentarfilmskaberen Nils Vest er lykkedes virkelig godt med at skabe en intens og fortættet atmosfære omkring arkitekten Nicolai Eigtved. ***** / Tobias Lynge Herler, philm.dk (2006)

- Den skønneste filmperle. Det lykkes på fremragende vis at tegne et portræt af denne store mester i en dokumentarfilm, der billed- og fortællemæssigt selv blev til stor kunst for øjnene af seeren. En af de alt for sjældne tv-oplevelser. / Lene Matthies, Kristeligt Dagblad 27.5.06 (efter tv-visningen på DR2)

FØRSTE SIDE
π